Juhlavaatteet kesän juhliin

Valmistujaiset, kesähäät, puutarhajuhlat – kesäkausi on juhlaa täynnä! Juhlapukeutuminen on osa etikettiä ja hyviä käytöstapoja. Kauniilla pukeutumisella kunnioitamme juhlan henkeä sekä pitojen järjestäjää. Klassinen, kaunis juhlapuku, jonka ilmettä on helppo muokata asusteilla ja koruilla toimii luottovaatteena pidoista toisiin! Juhlavaatteet kesän juhliin löydät Muoti Privaatista.

Kesän juhlavaatteet valitaan kestien mukaan

Kesäjuhlat ovat usein sävyltään rennommat kuin muodolliset juhlatilaisuudet. Toki kutsujan toivetta sekä juhlan luonnetta on kunnioitettava. Mikäli et ole varma juhlavuuden asteesta, ei fiinimmässä ilmeessä ole mitään nolostuttavaa, alipukeutumisessa sen sijaan paljonkin. Häihin tulisi ainakin pukeutua arvokkaalla tavalla, ellei kutsuja nimen omaan toivo rennon huoletonta asua. Kokovalkoinen ei kuitenkaan missään nimessä kuulu häävieraan ylle, riippumatta siitä mihin asuun morsian pukeutuu

Puketumisessa ajankohtaista on tyylikäs rentous. Kaikkein ryhdikkäimmät univormut jäävät nyt vaatekaappiin ja tilalle astuu luonnollisuus. Asuja täydentävät suuret, boheemit korut, punotut nauhat ja mielenkiintoiset yksityiskohdat. Rähjäisyys ei kuulu tämän hetken pukeutumiseen, mutta vaatteissa ei trendin mukaan haittaa pitkän elämän jäljet, haalistuneet sävyt tai ahkerasta käytöstä kertova hienostunut kuluneisuus.

Juhlakengätkin ovat rennot ja miellyttävät jaloissa! Kesäjuhliin pujotetaan sandaalit, ballerinat tai kovasti pinnalla olevat klassiset loaferit. Korot ovat matalat ja leveät, sillä pääosassa on mukavuus. Materiaaleissa suositaan luonnollisia vaihtoehtoja kuten nahkaa. Värit toistavat vaatteiden maanläheisiä ja puuterimaisia sävyjä.

Ihanat vaalean eri sävyt ja nostalginen romantiikka

Tummat värit ovat viime vuosina saaneet siirtyä ilahduttavasti syrjään kepeiden puuterinsävyjen ja vaaleiden tekstiilien tieltä. Juhla-asujen väripaletista löytyvät lisäksi suositut maanläheiset sävyt kuten beige, ruskea tai hiekka. Oranssi tai keltainen pilkahtelee väripilkkuna siellä ja täällä. Kukat ja 70-lukua henkivät kuosit näkyvät mekoissa ja kesäpaidoissa. Luonnonmukaisuus jatkaa vahvaa nousuaan sekä väreissä että kuoseissa.

Romantiikka iskee lujaa! Vaikutteita haetaan nostalgiasta ja menneestä maailmasta. Maksihelmat, röyhelökaulukset ja puhvihihat hulmuavat nyt paitamekkojen rinnalla. Mekkojen kaveriksi kääräistään illan tullen ylle mummon vanha neule tai boheemi rotsi. Päähän sujahtaa vanha olkihattu tai kantrihenkinen huopahattu. Mikäli mekot tai hameet eivät tunnu omilta, voi trendeistä poimia miesten asujen tuomia vaikutteita: pikkutakit ja suorat housut ovat erityisen trendikkäät juuri nyt.

Juhla-asut ovat kauden muiden vaatteiden tapaan väljiä, huolettomia ja monikäyttöisiä. Vaatteissa suositaan vaivatonta, ikään kuin ”vahingossa” päälle osuneen asun tunnelmaa: samassa puvussa istutaan laiturilla, juostaan heinäpellolla ja otetaan vieraita vastaan juhannuskoivun alla. Miten ihanaa on valita väljä mekko kesäjuhliin – tilaa jää siis toisellekin kakkupalalle!

Ostoskorisi on tyhjä

Näytä vaihtoehdot