Korkealaatuinen pellava - Tutustu luonnonkuitujen kuninkaaseen

Pellava on kesävaatteiden aatelia! Aito luonnonmateriaali joka tuntuu vilpoiselta kuumalla ja lämpimältä viileällä. Pitkäikäinen pellavavaate vain kaunistuu iän ja pesukertojen myötä, eikä koskaan mene pois muodista! Pellavavaatteet kuuluvat kesään samaan tapaan kuin aurinko, jäätelö ja pitkät valoisat illat.

Pellava on täynnä erinomaisia ominaisuuksia


Pellava on hengittävä, luonnostaan antibakteerinen materiaali, joka itsessään hylkii likaa. Se imee kosteutta hyvin ja kuivuu nopeasti. Erinomaisen lämmönjohtokykynsä ansiosta pellava pitää viileinä ilmoina lämpimänä, helteillä taas vilpoisena. Pellava on siis täydellinen materiaali hikiseen hellepäivään tai raittiille sadekelille. Kevyeänä mutta kestävänä se on ihana pakata mukaan myös lomamatkoille.

Pellava on erittäin luja kuitu, joka kestää mainiosti jatkuvaa käyttöä. Pellavavaate rypistyy helposti mutta saa kiiltonsa takaisin silityksessä tai mankelissa. Toisaalta rypistyminen kuuluu rennon pellavavaatteen ulkonäköön, joten mitään tarvetta kurinalaiseen oikomiseen ei ole. Pellava tuntuu miellyttävältä iholla, eikä se sähköisty tai nyppäänny. Kaiken kaikkiaan pellava vain paranee vanhetessaan käytön ja pesukertojen myötä!


Pellava on boheemi ja klassinen yhtä aikaa!


Pellava on luonnostaan ruskea, mutta tavallisesti se valkaistaan vaaleampaan sävyyn. Pellava näyttää kuitenkin hyvältä lähes missä väreissä vain! Pellavaisista vaihtoehdoista suosikkinsa löytävät kaikki, niin persoonallisen kuin klassisen kauniin tyylinkin ystävät. Laivastonsininen jakku ja pellavatoppi on yhtä nappivalinta kuin hulmuava pellavamekko ja kukkaseppelekin.

Pellava yhdistyy upeasti muihin luonnonmateriaaleihin. Pellavainen kesämekko, olkihattu ja kevyt neule vie ajatukset välittömästi heinäpelloille ja luonnonkukkaniityille. Pellavamekko sujahtaa kauniisti myös uima-asun päälle rannalle. Pellavaiset kesähousut tai pellavapaita kuuluu asiaan Euroopan kaupunkilomilla tai kotimaan matkoilla. Yhdistä luonnollinen pellavavaate myös boheemien korujen, vaalean farkkutakin ja rentojen nahkasandaalinen kanssa.


Pellava oli myös vanhan kansan kesävaate

Pellava ei ole mikään uusi muotikuitu, sillä siitä on tehty Suomessakin vaatteita vuosisatojen ajan, ennen teollisten tekstiilien ja ulkomailta tuodun puuvillan esiin marssia. Pellavaa käsitellään nykyäänkin lähes samaan tapaan kuin ennen vanhaan. Pellavaa on ihmeen helppoa kasvattaa: se viihtyy jopa pohjoisen karussa maaperässä eikä tarvitse juurikaan lannoitusta tai torjunta-aineita.

Pellava on erittäin ekologinen materiaali, joskin pellavan liotus on saanut kritiikkiä luonnonvesien tärvelemisestä. Nykyään pellavan liotuksessa onkin siirrytty erillisiin vesialtaisiin, jotka ovat luonnon kannalta vastuullisempia vaihtoehtoja. Tavallisin tapa on kuitenkin hoitaa kuitujen irrotus ns. ketoliotuksena, jossa pellavaa liotetaan kasteisessa pellossa useita viikkoja. Monipuolisesta pellavasta voidaan hyödyntää eri tarkoituksiin koko kasvi, aina varresta siemeniin saakka.

Ostoskorisi on tyhjä

Näytä vaihtoehdot