Vastuullinen kuluttaminen vaatekaupoilla

Ilmastopuheiden innoittamana myös moni muotialan vaikuttaja on ryhtynyt puhumaan vaatebisneksen kestävyydestä sekä vastuullisen kuluttamisen hyödyistä. Vastuullinen kuluttaminen tarkoittaa harkittua ja tiedostavaa ostokäyttäytymistä. Se ei ole estetiikasta pihistämistä tai luopumista uusista asioista. Vastuullinen kuluttaja ostaa harkitusti laatua pitkäaikaiseen käyttöön, hilliten ostoimpulseja ja virhehankintoja. Vastuullinen kuluttaja säästää luontoa, rahaa sekä omaa kaappitilaa.

Vastuullinen kuluttaminen tekee hyvää

Vaateliikkeissä kiertely on osa kaupunkikulttuuria. Mukaan saattaa tosin tarttua aina jotain pientä aletangosta tai tarjouskorista. Emme ehkä suunnittele ostosta etukäteen, joten kotiin palatessa kassit ovat täynnä halpaa vaatetta, mitä emme todellisuudessa tarvitse. Viikatessamme uusia ostoksia kaappiin huomaamme, että ostimme jo neljännen samantyylisen neuleen.

Kuitenkaan emme tunne, että meillä olisi liikaa vaatetta. Päinvastoin, saatamme ajatella ettei meillä ole mitään päällepantavaa! Tunne johtuu siitä että emme todellisuudessa ole tehnyt harkittuja ostoksia. Ikävät virheostokset tukkivat tilan kotonamme, ja arjen piristykseksi ostetut takit, puserot, sandaalit ja topit aiheuttavat meissä ahdistusta. Neljän halpisneuleen hinnalla olisimme voineet hankkia yhden laadukkaan paidan, joka istuisi päällemme kuin hanska tuoden iloa vuosiksi eteenpäin.

Yksi hyvä vai monta huonoa?

Me Muoti Privaatilla ajattelemme, että vaate on tehty päälle pantavaksi, ei kaapin täytteeksi. Siksi kannatamme täysillä vastuullista kuluttamista, joka säästää luontoa, rahaa ja aikaa. Kauniit vaatteet saavat olla ilonamme myös tulevaisuudessa, kun panostamme määrän sijaan laatuun tai hinnan sijaan istuvuuteen. Kumpaan panostaisit samalla rahalla – neljään huonosti istuvaan, nopeasti kulahtavaan paitaan vai yhteen täydelliseen, vuosia palvelevaan neuleeseen?

Muoti Privaatin vinkit vastuullisen ostamiseen:

Tutustu tyyliisi. Kun tiedät selvästi millaisista materiaaleista, leikkauksista tai väreistä pidät, minimoit virheostokset. Me Muoti Privaatilla autamme mielellämme sinua valitsemaan sopivimmat vaatteet juhlaan tai arkeen.

Järjestele vaatekaappisi. Laita surutta pois hutiostokset, liian pienet tai selvästi väärän tyyliset vaatteet ja jätä jäljelle vain käytössä olevat kamppeet. Tee luettelo siitä, mitä sinulla jo on ja mitä vielä tarvitset. Näin voit kaupoissa kierrellessä keskittämään energiasi kaipaamasi tyylikkään sadetakin metsästykseen sen sijaan, että sortuisit jälleen viidensiin mustiin farkkuihin.

Osta vain laatua. Laadukas, kestävä vaate on hintavampi kuin kertakäyttöiseksi tarkoitettu halpisneule, mutta pitkässä juoksussa laatuun satsaaminen kannattaa. Jos lopetat pikamuodin kuluttamisen ja lupaat keskittyä vain oikeasti laadukkaisiin vaatteisiin, huomaat itse asiassa säästäväsi rahaa. Ei uutta paitaa joka lauantai, vaan kestäviä valintoja tarpeen mukaan.

Liikkeelle ostoslistan ja ajan kanssa. Kiire pilaa monta hyvää asiaa. Jos päivällä lähtee hakemaan päälle pantavaa illan juhliin, voi olla varma että käteen ei tartu ainakaan mitään harkittua. Täydellistä juhla-asua ei kannata lähteä etsimään liian tiukalla aikataululla, vaan vaatteen etsimiseen tulee käyttää aikaa ja nähdä vaivaa.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Sinun ei tarvitse luoda asiakastiliä tilataksesi tuotteita verkkokaupastamme. Toivomme ensisijaisesti, että rekisteröityisit asiakkaaksi, jotta saat ensimmäisten joukossa tietoa mm. tuoteuutuuksistamme sekä kampanjoistamme.

Toimitusaika

Tilauksen normaali toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tilaukset lähetetään viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksen vastaanottamisesta. Erityistilanteissa, kuten alennusmyynnin aikana tai tilauksen sisältäessä tilaustuotteita voi toimitusaika olla tavallista pidempi. Ilmoitamme mahdollisista viivästyksistä sähköpostitse.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Tiedotamme sivuillamme mahdollisista poikkeavista toimitusajoista.

Toimitustavat

Toimitamme tilauksia koko Suomeen. Ahvenanmaalle toimitetut tilaukset sisältävät arvonlisäveron 24%. Mikäli asut ulkomailla ja haluat tilata tuotteita verkkokaupastamme, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme info@muotiprivaatti.fi.

Posti säilyttää paketteja noutopisteissään 7 vuorokautta. Tämän jälkeen noutamattomat paketit palautuvat Muoti Privaatille. Lähetyksen palauduttua noutamattomana, hyvitämme tilauksen summan alkuperäisellä maksutavalla, mutta veloitamme toimituskulut. Myymälässä paketteja säilytetään 7 vuorokautta noutoilmoituksen lähettämisestä.

Voit valita juuri sinulle sopivan noutopisteen sekä toimitustavan seuraavista vaihtoehdoista:

DB Schenker - Noutopistepaketti, 3,95€

Tilauksesi toimitaan valitsemaasi DB Schenkerin noutopisteeseen 1-2 arkipäivässä. DB Schenkerin noutopisteita on ympäri Suomen K-ruokakaupoissa, R-kioskeissa, pakettiautomaateissa ja muissa paikallisissa yrityksissä.

Matkahuolto Lähellä - paketti, 6,90€

Tilauksesi toimitetaan sinulle lähimpään tai valitsemaasi Matkahuoltoon tai Matkahuollon Pakettipisteeseen.

Posti Postipaketti, 6,90€

Tilaus toimitetaan Postin noutopisteeseen tai valitsemaasi Smartpost-pakettiautomaattiin.

Posti Kotipaketti, 12,00€

Tilaus toimitetaan kotiovellesi. Paketin jakelusta sovitaan erikseen vastaanottajan kanssa. Suurimmissa kaupungeissa Kotipaketti voidaan jakaa iltajakeluna.

Nouto myymälästä, 0,00€

Voit noutaa tilauksesi myymälästämme veloituksetta. Saat viestin sähköpostiisi, kun tilauksesi on käsitelty ja noudettavissa. Säilytämme tilauksia liikkeessämme kahden viikon ajan. Lähetystä noutaessasi pyydämme sinua esittämään henkilöllisyystodistuksesi. Mikäli lähetyksen noutaja on muu kuin tilaaja, tarvitsemme paketin luovuttamiseen oikeuttavan valtakirjan.

Jos olet valinnut maksutavaksi Klarna Laskun, tilaus on aina noudettava henkilökohtaisesti.

Maksutavat

Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuliikenteemme kulkee. Käytössäsi olevat maksutavat ovat:

Korttimaksu (Visa, Mastercard)

  • Maksaessasi pankkikortilla, tilauksesi loppusumma veloitetaan pankki- tai luottotililtäsi.

Verkkomaksu

  • Maksaessasi verkkopankista, tilauksesi loppusumma veloitetaan heti tililtäsi.

Klarna Lasku

  • Valitessasi maksutavaksi Klarna Laskun, Klarna lähettää laskun sähköpostiisi.
  • Laskun maksuaika on 14 vuorokautta. Laskutuslisä on 0€.
  • Klarna maksaa tilauksen hinnan verkkokaupalle ja oikeus saatavaan siirtyy Klarnalle. Jos maksu myöhästyy, Klarna veloittaa muistutusmaksun 5,00€ ja viivästyskorkoa korkolain mukaan.
  • Klarna tarkistaa ostohetkellä tilaajan luottokelpoisuuden, mikä voi tarkoittaa myös luottotietojen tarkistamista.

Klarna Erämaksu

  • Voit halutessasi maksaa laskusi erissä, tällöin maksettava kuukausierä on 1/24 velan määrästä (kuitenkin aina vähintään 5€).
  • Klarna Joustavan erämaksun aloitusmaksu on 0€ ja käsittelymaksu 0€.
  • Katso Klarna Joustavan erämaksun tarkemmat ehdot ja lainakorot osoitteesta: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/fi_fi/account/terms.pdf

Lue lisää Klarna maksutapojen ehdoista osoitteesta: https://www.klarna.com/fi/ehdo...

Mikäli sinulla on kysyttävää tilauksen maksamisesta, voit olla yhteydessä Klarnan asiakaspalveluun https://www.klarna.com/fi/asiakaspalvelu/ tai puh. 09 425 99 771 (arkisin 8-18).

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt Muoti Privaatin yleiset ehdot.

Vaihto-oikeus

Tuotteen vaihtaminen toiseen onnistuu vain Muoti Privaatin myymälässä, jos haluamaasi tuotetta on saatavilla. Jos muutoin haluat vaihtaa tuotteen, sinun tulee palauttaa tuote ja tehdä haluamastasi tuotteesta uusi tilaus verkkokaupassamme.

Palautusoikeus

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus. Palauttaminen on sinulle maksutonta. Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä, ehjiä sekä alkuperäisessä kunnossa pakattuina alkuperäispakkauksiinsa. Tuotetunnusten ja hintalappujen on oltava paikallaan.

Mikäli tuotetta on käytetty tai tuotteen arvo on alentunut asiakkaan huolimattoman käsittelyn takia, voidaan asiakkaalta periä tuotteen arvonalentuminen tuotteen täyteen hintaan saakka. Palautuksesta tulee aina ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen info@muotiprivaatti.fi.

Jos haluat palauttaa tuotteen, toimi näin:

1) Tee palautusilmoitus sähköpostitse osoitteeseen info@muotiprivaatti.fi  Kerro viestissäsi mitkä tuotteet palautat.

2) Täytä lähetyksen mukana tullut palautuslomake ja liitä se mukaan palautuslähetykseen.

3) Pakkaa postitse palautettavat tuotteet huolellisesti ja kiinnitä mukana tullut palautustarra paketin päälle. Pakettia ei voi palauttaa Postin kirjelaatikkoon.

4) Varmista, että saat palautuksestasi kuitin. Säilytä kuitti, kunnes olemme vahvistaneet palautuslähetyksen saapumisen perille.

Hyvitys

Käsittelemme vastaanottamamme palautukset 1-2 arkipäivässä. Suoritamme hyvityksen aina alkuperäisellä maksutavalla. Saat hyvityksestä vahvistuksen sähköpostiisi.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa sähköpostitse osoitteeseen info@muotiprivaatti.fi. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemasi toimitustavan kuljetusyhtiölle.

Näytä vaihtoehdot