Vaatekaapin kulmakivet luovat toimivan peruspuvuston!

Kun vaatekaapissasi on ajankohtainen peruspuvusto, sinulla on aina jotain päällepantavaa! Vaatekaapin kulmakivet muodostavat kokonaisuuden, joita on helppo yhdistellä ja muokata asusteilla tilaisuuden, sään ja mielialan mukaan. Vaatteita ei edes tarvita paljon – kun asut natsaavat yhteen, eri ala- ja yläosien yhdistelmille voi pelata pitkään!

Tärkeä meno edessä, eikä mitään päällepantavaa. Kysymys ei ole siitä, etteikö vaatekaapissa olisi valinnanvaraa, tuntuu vain siltä, ettei mikään sovi. Uusi pikahankinta lämmittää mieltä hetken, kunnes sekin löytää tiensä muiden hylättyjen heräteostosten joukkoon. Istuvan asun metsästys liukuu aina vain kauemmas.

Kuvittele vaatekaappi, jossa on aina sopiva asu kaikki tilanteisiin. Vaatteita, jotka ilahduttavat käyttökerrasta toiseen ja joita on helppo yhdistellä keskenään. Ajatus ei ole utopiaa, vaan täyttä totta silloin, kun valitset vaatekaapin peruspuvuston harkitusti.

Vaatekaapin kulmakivet:

Tunnista tyylisi. Poimi olemassa olevasta vaatekaapistasi viisi lempiasuasi. Ne voivat olla esimerkiksi farkut, takki, hattu tai kengät. Etsi ideoita lehdistä tai Instagramista ja Pinterestistä. Kokoa aarrekartta tai kansio vaatteista, jotka eniten miellyttävät sinua.

Karsi. Onko vaatekaapissasi viiden lempivaatteesi lisäksi muita asuja, jotka ostaisit vaikka heti uudelleen? Karsimisessa poimit jyvät akanoista. Älä takerru vääränlaisiin vaatteisiin vaan ajattele, että nuo ostokset olivat oppirahat matkasta kohti täydellistä puvustoa.

Hanki tarpeeseen. Jos päädyt ostamaan uusia, valitse vaate joka kestää aikaa, käyttöä ja korjausta. Uusien asujen tulee sopia olemassa oleviin lempivaatteisiisi. Käytä valintaan aikaa ja harkintaa, uutta vaatetta ei tarvitse hankkia heti seuraavalla ostosreissulla.

Rakenna vaatekaapin peruspuvusto näin:

1. Alaosat. Farkut, suorat housut tai hame. Mitä vaatteita käytät ja tarvitset arjessasi? Panosta siihen mistä pidät – mikään laki ei velvoita ostamaan sinisiä perusfarkkuja, jos et tykkää niitä käyttää. Jos olet hameihmisiä, valitse arkeesi sopivimmat vaihtoehdot hyvien sukkahousujen kera.

2. Yläosat. Neule vai huppari? T-paita vai hihaton toppi? Mieti jälleen omia tarpeitasi. Kukaan ei tarvitse kahtakymmentä neuletakkia tai kauluspaitaa, kaksi tai kolme piisaa. Aluspaidat kannattaa hankkia pesuväli huomioiden, jotta päälle löytyisi aina puhdas vaihtoehto.

3. Takki ja kengät. Valitse talveen, kesään ja välikausiin takki ja siihen sopivat kengät. Trenssi ja villakangas ovat klassinen valinta, mutta jos pidät enemmän parkasta ja untuvatakista, valitse ne. Kesään sopivat farkkutakit, nahkatakit ja bleiserit, mutta jos haluat hyödyntää neuletta kesätakkina, mikä ettei!

4. Juhla-asu. Pikkumusta on klassikko, mutta ei jokaisen suosikki. Mekko itsessään ei edes ole välttämätön, juhla-asuksi sopii yhtälailla puku tai vastaava kokonaisuus. Musta pukee kaikkia vuodenaikoja, mutta voit myös hankkia asut erikseen kesään ja talveen, varsinkin jos juhlia on usein.

Näiden lisäksi tarvitset oman harkintasi mukaan alusvaatteita, asusteita, yöpaitoja ja urheiluvaatteet.

Ostoskorisi on tyhjä

Näytä vaihtoehdot