Lomalaisen luottovaatteet kesäkauteen

Kesä! Kuuma asfalttitie, hiekka varpaiden alla ja laineen liplatus laituria vasten on täällä taas! Kesäkautena mieli rentoutuu ja hymy on herkässä. On lupa höllentää kauluspaidan tiukkaa napitusta ja unohtaa paksut neuleet hetkesi. Ennen lomakauden alkua on hyvä katsastaa, löytyykö vaatekaapista kesäasut hellepäivän rantarientoihin tai kaupunkiloman humuun.

Mitkä ovat sinun luottovaatteesi lomakautena? Kenties pellavamekko, jonka voi yhdistää lierihattuun ja varvassandaaleihin, tai farkkutakkiin ja tennareihin. Tai tyylikkäät shortsit, jotka näyttävät upeilta topin tai seilorihenkisen neuleen kanssa. Vaalea T-paita on aina muodikas, ja lomakautena se istuu upeasti leveälahkeisten housujen tai napakoiden caprien parina.

Kesällä asuihin on ihana lisätä ripaus leikkisyyttä. Hehkuvat kukkakuosit pukevat niin kesämekkoja kuin paitapuseroitakin. Raidat, vaalea denim tai valkoiset pitsiset yksityiskohdat näyttävät erityisen kauniilta auringon ruskettamaa ihoa vasten. Kesällä tärkein asuste ovat luonnollisesti aurinkolasit! Nyt pinnalla ovat klassiset lasit tummilla tai kilpikonnakuosisilla kehyksillä.

Lomalaisen luottovaatteet – mitä mukaan matkalle?

Viikonloppumatkoista voi selvitä yhden puhtaan vaatesetin voimin, mutta jo viikon reissuun tarvitaan enemmän vaihtovaatetta. Suurkaupungin vilinään, teatteriin ja kahviloihin sopivat tyylikkäät ja siistit loma-asut, jotka kuitenkin ovat miellyttävän keveät ja rennot. 

Rantalomalla tärkeintä on pakata mukaan uima-asut ja hellemekot. Kannattaa miettiä myös ainakin yksi vaatekerta sellaiseksi, että se päällä kehtaat lähteä hieman parempaan ravintolaan tai juhliin. Esimerkiksi tyylikäs, mutta rento maksimekko on luottoasu moneen tilanteeseen.

Pidempiä lomia varten hyvä idea on varata mukaan käsipyykille sopivaa pesuainetta. Pesuaineella suosikkivaatteita voi pesaista myös reissun aikana, eikä matkaan tarvitse varta niin isoa määrää varavaatetusta.  

Vaikka määränpäänä olisi helteinen etelä, tulee mukaan pakata viileitä iltoja varten neule tai vastaava. Myös lentokoneessa tulee ennemmin kylmä kuin kuuma, joten lämmin vaate on paikallaan vähintään matkan ajaksi. 


Ostoskorisi on tyhjä

Näytä vaihtoehdot